logo

Blog

Kentridge meets Annie

3 years, 4 months ago Gezien Reacties staat uit voor Kentridge meets Annie

Als filmfan schaamde ik me tot nu toe dat ik Annie Hall nog nooit gezien had. Woody Allen kon me hoe dan ook jarenlang niet bekoren, maar de laatste jaren heb ik een aantal van zijn films gezien en… he grew on me. Ik vind hem nu eigenlijk wel vertederend. Dus toog ik voor Annie naar Eye, dat op dit moment een retrospectief heeft van Allen. Ik was te vroeg, dus pikte ik ook nog even de expositie van de […]

Wil jij me helpen met Mater Maya?

3 years, 6 months ago Mater Maya 0

Het is zover: Mater Maya staat op voordekunst.nl, de crowdfundingsite voor kunstprojecten van Nederland! Door middel van crowdfunding ga ik proberen om 9.999 euro bij elkaar te krijgen voor de totstandkoming van mijn boek. Hier kun je zien hoe jij het project kunt ondersteunen. Ik heb je hulp hard nodig, ook om mijn bericht te verspreiden, dus deel het met iedereen die je kent!

Cover Mater Maya

3 years, 7 months ago Mater Maya 0

Mee Beran heeft een prachtige cover ontworpen voor de dummy van Mater Maya! We hebben lang zitten dubben: die foto? Of toch die? Deze is het geworden:

Briefing

3 years, 8 months ago Mater Maya 0

Intensieve briefing gehad over Mater Maya met Mee Beran van Studio Budelinc. Zo ziet een deel van mijn werkmuur er nu uit:

Wat je moet weten over Maria Hermes Photography

3 years, 8 months ago Geen categorie 0

De eerste berichten…

Archievenblad: De levende fotocollectie en opdrachtfotografie

3 years, 8 months ago Archieven, Opdrachten 0

Voor het Archievenblad van deze maand schreef ik het artikel De levende fotocollectie en opdrachtfotografie, over hoe archieven hun fotocollecties aanvullen, al dan niet met opdrachten aan fotografen. Ik ben namelijk niet alleen fotograaf, maar ook historicus en heb ervaring in opdrachtfotografie voor archieven dus recht van spreken. Het artikel kun je ook nog hier bekijken:

Cor Jaring Fotograaf | Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975

3 years, 9 months ago Geen categorie 2

Vanavond was de opening van de tentoonstelling Cor Jaring Fotograaf | Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975 in het Stadsarchief van Amsterdam. Het feit dat niet alle negatieven uit het archief dat Jaring aan het Stadsarchief heeft overgedragen, ook echt van hem waren, werd deze avond weggemoffeld. De echte fotograaf, Hans Wöhlken, was wel aanwezig bij de opening, maar werd niet genoemd in de inleiding van Willy Lindwer. Ik hoorde later dat men hier liever niet al te veel ruchtbaarheid aan geeft. […]

Editing voor fotoboeken

3 years, 9 months ago Mater Maya 0

Ik was wel benieuwd wat Edie Peters van mijn idee voor Mater Maya zou vinden, dus vandaag volgde ik zijn workshop Editing voor Fotoboeken. Ik was niet de enige. Van een klein boekje vol herinneringen, tot ’10 tips voor reisfotografie’, tot Parijs en mooie auto’s: alle cursisten hadden wel ideeën voor een fotoboek. Samen keken we ernaar.

Dodenherdenking 19:45-20:15

3 years, 9 months ago Geen categorie 0

Op 3 maart presenteerde het Amsterdams 4 en 5 mei comité het boek 19:45-20:15 – 70 jaar herdenken in Amsterdam met daarin foto’s van veertig fotografen die op 4 mei 2014 veertig Amsterdamse herdenkingen fotografeerden voor, tijdens en na de twee minuten stilte. Ze leverden allemaal vijf foto’s aan die zijn gemaakt tussen 19:45 en 20:15 uur. In 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland in 1945 werd bevrijd. Ik fotografeerde de Hollandse Schouwburg. Bekijk mijn foto’s hier.

Workshop Crowdfunding

3 years, 10 months ago Mater Maya 0

Vandaag heb ik bij Voordekunst de workshop Crowdfunding gevolgd. Nico Voskamp hield een enthousiast verhaal. Misschien is crowdfunding een goede manier om Mater Maya te financieren?