logo

Archive : maart, 2015

Wat je moet weten over Maria Hermes Photography

4 years, 4 months ago Geen categorie 0

De eerste berichten…

Archievenblad: De levende fotocollectie en opdrachtfotografie

4 years, 4 months ago Archieven, Opdrachten 0

Voor het Archievenblad van deze maand schreef ik het artikel De levende fotocollectie en opdrachtfotografie, over hoe archieven hun fotocollecties aanvullen, al dan niet met opdrachten aan fotografen. Ik ben namelijk niet alleen fotograaf, maar ook historicus en heb ervaring in opdrachtfotografie voor archieven dus recht van spreken. Het artikel kun je ook nog hier bekijken:

Cor Jaring Fotograaf | Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975

4 years, 5 months ago Geen categorie 2

Vanavond was de opening van de tentoonstelling Cor Jaring Fotograaf | Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975 in het Stadsarchief van Amsterdam. Het feit dat niet alle negatieven uit het archief dat Jaring aan het Stadsarchief heeft overgedragen, ook echt van hem waren, werd deze avond weggemoffeld. De echte fotograaf, Hans Wöhlken, was wel aanwezig bij de opening, maar werd niet genoemd in de inleiding van Willy Lindwer. Ik hoorde later dat men hier liever niet al te veel ruchtbaarheid aan geeft. […]

Editing voor fotoboeken

4 years, 5 months ago Mater Maya 0

Ik was wel benieuwd wat Edie Peters van mijn idee voor Mater Maya zou vinden, dus vandaag volgde ik zijn workshop Editing voor Fotoboeken. Ik was niet de enige. Van een klein boekje vol herinneringen, tot ’10 tips voor reisfotografie’, tot Parijs en mooie auto’s: alle cursisten hadden wel ideeën voor een fotoboek. Samen keken we ernaar.

Dodenherdenking 19:45-20:15

4 years, 5 months ago Geen categorie 0

Op 3 maart presenteerde het Amsterdams 4 en 5 mei comité het boek 19:45-20:15 – 70 jaar herdenken in Amsterdam met daarin foto’s van veertig fotografen die op 4 mei 2014 veertig Amsterdamse herdenkingen fotografeerden voor, tijdens en na de twee minuten stilte. Ze leverden allemaal vijf foto’s aan die zijn gemaakt tussen 19:45 en 20:15 uur. In 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland in 1945 werd bevrijd. Ik fotografeerde de Hollandse Schouwburg. Bekijk mijn foto’s hier.